Vi välkomnar en ny termin!

Hej på er alla!

Nu har vi gjort en vecka i skolan och på fritids och det känns väldigt bra. Det går fort att komma in i rutiner igen och det känns skönt att vara tillbaka efter jullovet. Vi har en hel del planer på gång och hoppas att vi kan göra som vi tänkt. Som ni vet så är det ju skärpta restriktioner igen vilket betyder att vi är utomhus så mycket vi kan och när vi är inomhus så försöker vi att hålla avstånd och sprida ut oss så gått det går. Ni vårdnadshavare lämnar och hämtar utanför byggnaden om de inte går hem själva. Vi har redan några som knackar på fönstret så vi kan skicka ut barnet om det är inomhus. Det går bra att ringa till vår telefon också.

Vi hoppas att detta lättas på närmare våren.

Vi tänker att vi ska skriva ut veckoschema varje fredag så att ni vet vilka aktiviteter som är tänkt nästkommande vecka. Vi kommer även att använda oss av aktivitetstavlan igen så att barnen enkelt kan se hur veckan ser ut. De kommer även att få vara mer delaktiga i schemat. Vi tänker att de kommer att presentera veckan på måndagar framöver, så som vi gjorde några gånger i höstas.

Vi har tänkt att måndagar är en bra dag för uteaktivitet och att vi går i väg till grillplatsen och aktiverar oss där på olika sätt. Tisdagar kommer vi ägna oss åt skapande och fritidsråd. Vi ska göra i ordning trivselregler tillsammans med barnen, vilket passar bra vid detta tillfälle. De får vara med och tycka till om vilka trivselregler som passar oss på Diamanten. Exempelvis att vi alltid säger “Hej” när vi nuddar in och “Hejdå” när vi nuddar ut.

Onsdagar har vi tillgång till gympasalen så då har vi tänkt att vi kör fotbollsskola och dansskola. Vi kommer att dela upp salen så att vi kan göra båda samtidigt. Just Dance är en idé vi tänker köra så vi kopplar upp datorn till en projektor och följer danser därifrån. Efter mellanmålet har vi lite mer fri lek i salen. Barnen får gärna komma med förslag vad vi kan göra under den tiden också. Hinderbana har vi fått som ett exempel så det ska vi ordna framöver.

Torsdagar har vi vår IT-dag där vi spelar Fifa och använder oss av I-pads till att måla av saker. Vi har tänkt börja jobba med serieteckning som vi vet några var intresserade att börja med innan jullovet. Barnens inflytande är viktigt för oss här på Diamanten.

Fredagar skriver vi “fredagsfeeling”. Det kan ibland innebära att vi spelar musik ute på gården, några vill sitta i lugn och ro och måla. Ibland har vi visat film eller någon serie för de som vill koppla av med det. Vi laddar upp inför en ny vecka denna dagen helt enkelt.

Vissa aktiviteter startar vi med direkt när alla 3:or nuddat in sig, annars är det vanligast att vi startar en aktivitet efter mellanmålet ca 14.45 och håller på till ca 15.30 så att 4-5:or också är med. Mellanmålet startar ca 14.15 då mellanstadiet slutat.

Vi har fått förfrågan om vi kan göra någon form av “Minimello” och vi ser inga hinder för det. Vi pedagoger behöver strukturera upp en plan för hur de kan jobba och förbereda sig för det bara. Vi tänker ta tisdagarna till det också. Nu på tisdag startar vi planeringen för detta. Mer information kommer när vi planerat för när vi kan ha det.

Måndag: Utedag/Grillplatsen (Samling med barnen om tankar kring veckoschemat)

Tisdag: Skapande/Fritidsråd/Trivselregler/ Melloträning

Onsdag: Gympasalen/Fotbollsskola/Dansskola/Fritt

Torsdag: Fifa, “How to draw”, (serieteckning)